Ako nestratiť motiváciu, radí osobný tréner Martin Roháček

Cvičíš už pol roka a stále nevidíš požadované výsledky. Vieš, že časom určite prídu, ale tento argument ti v hlave nevydrží večne. Jediným spôsobom ako dosiahnuť vytúžený cieľ, je vydržať až do konca. Osobný tréner Martin Roháček nám preto prezradil, ako svojich klientov motivuje, aby to nevzdávali.

Nestrať chuť do cvičenia hneď na začiatku

Strata motivácie môže prísť po roku cvičenia rovnako aj po prvých dňoch. Nie vždy to ale dokážeš prekonať sám. Ak vieš, že takýto stav nastane alebo už nastal, určite to nevzdávaj. Presvedč niekoho, aby cvičil s tebou a navzájom sa budete podporovať. Môžeš si však aj zaplatiť osobného trénera. Martin Roháček, ktorý je osobným trénerom už desať rokov, svojich klientov motivuje hlavne výsledkami „Keď vidia prvé výsledky, čo môže byť už za 7 dní, dostanú takú motiváciu, že sa jej nič nedokáže vyrovnať.  Ďalej ich motivujem úprimnosťou, pochopením, empatiou a tým, že stojím pri nich a spolu zvládneme všetko.“

Keď už cvičíš dlhší čas

Ak už cvičíš nejakú tu dobu, tvojím najväčším nepriateľom je stereotyp. Vtedy je potrebné: „Spraviť nejakú zmenu, ktorá človeku prinesie motiváciu. Či už zmena v stravovaní alebo v tréningu.“ radí Martin Roháček. Zmeniť môžeš výber cvikov, štýl a zameranie tréningu, či aj jeho dĺžku, čas alebo intenzitu. Tiež pomôže aj obmena jedál, ich načasovanie a celkové porcie.

Rada od nás

Síce už vonku nie je najteplejšie, ale občasné behanie na čerstvom vzduchu by ti určite prinieslo nové nadšenie z cvičenia. Treba občas zmeniť aj prostredie, napríklad aj street workout je jednou z možností.

Foto: www.martinrohacek.sk