Bez ďalších posíl a s jednou ospravedlnenkou. Nominácia Slovenska na MS v hokeji

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan a jej tréner Craig Ramsay zverejnili nomináciu hráčov a realizačného tímu na blížiace sa Majstrovstvá sveta IIHF 2018 v Dánsku (Kodaň a Herning). Do záverenčne nominácie sa nakoniec nevošiel jeden obranca a jeden útočník. Čierny Peter tak ostal v rukách Juraja Valacha a Tomáša Hrnku.

Počas dňa sme kontaktovali aj Petra Cehlárika a Tomáš Záborského. Obaja však zo zdravotných dôvodov nie sú v stave, aby nás mohli posilniť na svetovom šampionáte," povedal generálny manažér Miroslav Šatan.

Slováci majú za sebou úspešnú prípravu. V deviatich zápasoch zaznamenali šesť víťazstiev. Po zlom štarte, keď dvakrát podľahli Švédom (3:6 a 1:7) sa zverenci trénera Ramsayho rozbehli a postupne zdolali v dvojzápase Nemcov (2:1sn a 4:1), Lotyšov (4:1 a 4:1), Kórejskú republiku (2:1) a Francúzov, ktorých v prvom stretnutí tiež zdolali (4:0), ale v generálke na svetový šamionát im už sily nestačili a prehrali 2:3.

Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay sa k nominácii vyjadria už zajtra (v pondelok) na samotnom zraze reprezentácie v Piešťanoch.

Nominácia SR A na Majstrovstvá sveta IIHF 2018 v Dánsku (Kodaň a Herning):

Brankári: Marek Čiliak, Patrik Rybár, Denis Godla

Obrancovia: Adam Jánošík, Michal Čajkovský, Marek Ďaloga, Martin Fehérváry, Dominik Graňák, Mário Grman, Christián Jaroš, Andrej Sekera

Útočníci: Pavol Skalický, Martin Bakoš, Lukáš Cingel, Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana, Michal Krištof, Juraj Mikúš, Marcel Haščák, Tomáš Marcinko, Andrej Kudrna, Ladislav Nagy, Marek Hovorka, Tomáš Jurčo

 

ZDROJ: hockeyslovakia.sk

FOTO: hockeyslovakia.sk