Liberté, égalité, fraternité – kedy je to "príliš"?

Dnešná doba sa čoraz viac a viac liberalizuje. Netvrdím, že je to zlé – sama som toho zástancom. No ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. A prekvapivo, dokonca ani sloboda nie je výnimkou.

Obdobie či spoločnosť, v ktorej momentálne ľudia žijú, oplýva jednou krásnou charakteristickou črtou. Je slobodná. A to v čoraz väčšej miere. Je to rozhodne úžasné, keďže dejiny sú dôkazom toho, ako dlho a úpenlivo za ňu ľudia bojovali. Liberté, égalité, fraternité. Sloboda, rovnosť, bratstvo. Heslo Veľkej francúzskej revolúcie. Dnešná doba dáva týmto slovám úplne nový rozmer. Momentálne sa často stretávame s tým, že niektorí z nás ju chápu veľmi svojsky. Zneužíva sa, lebo tak to už na svete chodí, tým je ľudstvo známe, o tom netreba viac písať. Rada by som teda predstavila ľudí, ktorí dali svojmu právu byť slobodný, byť doslova hocičím a hocikým, absolútne nový rozmer. Ani toto netreba preháňať.

Všetko sa to začalo feministkami. Inak sa nazývali aj feminazi (feminist nazi). Myslím, že už len toto pomenovanie o ničom svedčí. Tieto ženy majú s „normálnymi" ženami a „klasickými" feministkami spoločné asi len pohlavné ústrojenstvo a prsia. A aj to za cenu mozgu. Čo sa týka ich presvedčenia, toho čo vyznávajú a za čo bojujú, sú to práva žien. Len trochu zvláštnym spôsobom. V krátkosti – privádzajú to do extrému. Považujú za utláčanie, znevýhodňovanie a diskrimináciu nežného pohlavia takmer úplne všetko. Uvediem názorný príklad. Často robia akcie v navštevovaných obchodných centrách, kde napríklad ženám predávajú veci rôzneho druhu o 50% lacnejšie ako mužom. Nezabúdajme – „rovnosť pohlaví" všakže? Poznám jeden prípad, ktorý podľa môjho názoru, je už maximálne za čiarou. Jedna Feminazi žena, sa topila. Neviem už presne kde, ani kedy sa to stalo, ale stalo sa to. Keďže mala šťastie a uvidel ju neznámy okoloidúci, všetko sa dobre skončilo. Každý by čakal aspoň poďakovanie. Avšak táto žena, udala svojho záchrancu. Bol to muž a tým, že sa jej dotklo, sa ju podľa jej mienky pokúsil znásilniť. Prosím dievčatá – toto NIE JE feminizmus. Takto rovnosť pohlaví nedosiahneme.

Liberté, égalité, fraternité – kedy je to

Ďalej sú tu ľudia, ktorí bojujú proti rasizmu rasizmom. Opäť sa to čo najzrozumiteľnejšia pokúsim vysvetliť na jednoduchom príklade. Predstavte si stánok s limonádou. Cenník je nasledovný – biely muž: 1$, aziat: 0.75$, indián: 0.50$, černoch: 0.25$, žena: -0.25$ z ceny, čo má zaplatiť (pre černošku je limonáda teda zdarma). Týchto ľudí poznáme pod skratkou SJW.  SJW je skratka pre Social Justice Warrior, ktorí bojujú za práva gayov, černochov, žien aťd., tým že odsudzujú všetko ostatné. Najmä teda tých, ktorí patria do bielej rasy. Opäť logika skupiny, ktorá nie je ani náhodou postavená na vzájomnom rešpekte a znášanlivosti voči iným. Tvrdia, že práve heterosexuáli sú psychicki chorí ľudia, a je potrebné, aby vyhľadali lekársku pomoc. SJW sú jednoducho učebnicovou ukážkou, ako to nerobiť.

Liberté, égalité, fraternité – kedy je to

V poradí treťou skupinou sú ľudia nazývaní – genderqueers. Vyznačujú sa tvrdením, že pohlavie je iba social construct (niečo vytvorené spoločnosťou). Miesto toho, aby boli iba muž alebo žena, hovoria, že môže byť hocičím iným. Patria sem napríklad aj transexuáli. Existujú tiež tzv. genderfluids, ktorí si menia pohlavie, ako sa im zachce a kedy sa im zachce. Títo ľudia majú dokonca i vlastné zámená. Napríklad miesto Mr. alebo Mrs. (pána a pani) majú Mx.

Liberté, égalité, fraternité – kedy je to

Poslednými, ktorých spomeniem sú otherkins. Myslím, že viacerí z vás už o nich počuli, len nevedia, že sa takto volajú. Ja sama som sa o nich prvýkrat dozvedela z jednej zaujímavej televíznej reportáže. Ako prosté vysvetlenie uvediem asi toľko, že otherkins sa necítia ako ľudia. Myslia si, že sa narodili v zlom tele – a tým teda nemýslim muža alebo ženu. Sú presvedčení, že ich duša mala mať podobu zvieracieho tela, avšak ako sa ľudovo povie, „chybička sa vloudila". Nemajú žiaden problém s tým, že sa budú aj správať ako dané zviera. Ak sa cítia ako mačky, pokojne budú jesť mačacie žrádlo, spávať v mačacom pelechu alebo sa hrať s mačacími hračkami. Nie je žiadnou raritou, že pre svoje „skutočné ja" sú ochotní podstúpiť aj plastické operácie. Keď im nenadelila príroda, nadelia si sami. 

Liberté, égalité, fraternité – kedy je to

 

FOTO: Pexels, Pinterest, TrumpArea. MarieClaire, magazin.centrum.sk/Mario