Rozvedený pár ide príkladom celému svetu, stále udržujú rodinnú tradíciu

„Nie sme len ex manžel a ex manželka, predovšetkým sme rodičia Bruca."

Je veľmi smutná skutočnosť, že niektoré manželské páry mnohokrát stroskotávajú aj napriek snahe svoje manželstvo a rodinu udržať. V neposlednom rade trpia rozvodom nie len samotní manželia, ale taktiež deti, ktoré si celým procesom prechádzajú spoločne s nimi. Bohužiaľ, konce bývajú často nedoriešené z rôznych dôvodov a partneri sa rozchádzajú na vlastnú cestu s konenčným zlým vzťahom medzi sebou. 

Mladí rodičia Victoria Baldwin a Adam Dyson si však vybrali celkom iný spôsob na zachovanie svojej rodiny

Victoria a Adam boli svoji štyri roky ešte predtým, ako sa rozviedli v roku 2015. Spolu majú štvorročného syna, ktorému dali meno Bruce.

Victoria, ktorá sa živí ako profesionálna fotografka, spomenula, že má len zopár fotiek zo svojho detstva s oboma rodičmi, ktorí boli taktiež rozvedení. Práve táto udalosť bola odrazovým mostíkom pre jej nápad. Pred dvoma rokmi si dohodla profesionálne fotenie aj s jej synom, avšak považovala za správne, aby bol s nimi aj Brucov otec, Dyson. Od vtedy sa toto „rodinné" fotografovanie stalo tradíciou. 

Rozvedený pár ide príkladom celému svetu, stále udržujú rodinnú tradíciu

Zverejnenie rodinných fotiek malo rôzne reakcie 

Victoria zdielala svoj príbeh svojimi štyrmi fotkami. Dve pochádzali ešte z ich manželstva, no zvyšné dve boli nafotené už po rozvode. Zverejnila ich na svojej facebookovej  stránke Love What Matters Facebook , kde boli ohodnotené približne s 13 000 „páči sa mi to". 

Rozvedený pár ide príkladom celému svetu, stále udržujú rodinnú tradíciu

„Dostala som mnoho správ od maminiek, ktoré si prešli podobnou skúsenosťou ako ja. Žiadali odomňa rady o to, ako zlepšiť svoje rodičovské vzťahy po rozvode," vyjadrila sa Victoria pre CNN. „Keď viem, že som pozitívne ovplyvnila životy neznámych ľudí a mala som možnosť im dať nádej do ich vlastnej budúcnosti,  je to pre mňa veľká pokora a som veľmi rada, že to malo takýto pozitívny dopad."

Rozvedený pár ide príkladom celému svetu, stále udržujú rodinnú tradíciu

„Nie sme zamilovaní, nie vždy so sebou súhlasime, nie sme najlepší priatelia.  Niekedy sa ani moc nemusíme. Ale viete čo sme?  Sme navždy spojení, pretože máme krásneho, múdreho, láskavého, súcitného a vtipného syna."

Rozvedený pár ide príkladom celému svetu, stále udržujú rodinnú tradíciu

„Adam a ja nie sme perfektní rozvedení rodičia, ale spravili sme dohodu keď sme sa rozviedli, a to že, nášho syna dáme na prvé miesto v našom živote a oceníme bohatstvo, ktoré sme mu prieniesli do života z rôznych dôvodov. A áno, stále si  fotíme rodinné portréty a stále platím peniaze za tlač, rámy a umiestňujem ich do synovej izby. Možno nevyrastá s rodičmi, ktorí bývajú v tom istom dome, ale bude vyrastať s rešpektom, dobrom, empatiou  a bude vedieť, že sa preňho obetovali obidvaja rodičia."

Victoria chce, aby syn pociťoval lásku rovnako 

Kedže Victoria vyrastala ako typické „dieťa rozvodu", ktoré malo pocit, že vedie dva oddelené životy, s dvoma oddelenými rodičmi, chcela pre svojho syna nastaviť iný príklad. Aj keď Victoria a Dyson majú svoje nové vzťahy, snažia sa zachovávať svoj vzťah na základe dvoch ľudí, ktorí už nie sú spolu, ale spoločne milujú svojho syna. 

 

Zdroj : http://edition.cnn.com/ http://www.huffingtonpost.com/

Obrázky : Pexels