S mladými to ide Slovanu lepšie, zdolal lídra východu

Keď o nič nejde, začína sa dariť a prikloní sa aj šťastena. To je prípad hokejistov bratislavského Slovana. Ktorí sú momentálne na veľmi vydarenom tripe. Po triumfe 2:1 po nájazdoch nad Soči, ich čakal líder Východnej konferencie – Ak Bars Kazaň. Jasný favorit, nikto neočakával nič iné ako víťazstvo.

Domácim sa aj podarilo dostať sa do vedenia. V 12. minúte prekonal gólmana belasých Lukoyanov. O štyri minúty prišla prvá presilovka Slovana, tí ju využili a stačilo im na to len 10 sekúnd. Seresnova strela prešla popod betóny Garipova. V druhom dejstve sa hostia dostali prekvapivo do vedenia, opäť v presilovke a opäť po strele od modrej čiary. Tentokrát sa z gólu radoval Meszároš. O 38 sekúnd už viedli Bratislavčania o dva góly, Hrnka sa obtočil okolo bránky a dokázal puk zasunúť za dezorientovaného Garipova.

Do poslednej tretiny vstupovala Kazaň s cieľom čo najskôr streliť kontaktný gól a nedopustiť prekvapenie. To im skazil Boychuk, prihrávka Meszároša ho trafila do tela, puk si stihol spracovať a bez problémov poslať do odkrytej siete už v 38 sekunde. Gólman Garipov nemal svoj deň a nevšimol si, že vysoká prihrávka kapitána Slovana sa zastavila už na Boychukovi. V 50. minúte ešte znížil Svitov, ale zo strany domácich to bolo všetko. Nepotrestali ani päťminútové vylúčenie Sherbatova, naopak, pripravili sa o presilovku zbytočným faulom. Slovanisti tak uspeli v druhom zápase na tripe a na záver sezóny dali fanúšikom dôvod na mierny úsmev.

Na výkon Slovana v celom stretnutí sa dobre pozeralo, v zostave mal až dvanásť Slovákov, z toho piatich mladíkov. Tí sa snažili, lietali po ľade a divák mal z toho lepší dojem, ako keď sa pozeral na trápiacich sa českých hokejistov. Možno tieto posledné zápasy ukážu vedeniu klubu cestu, akou sa uberať v nasledujúcej sezóne.

Ak Bars Kazaň – Slovan Bratislava 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 12. Lukojanov (M. Gluchov), 51. Svitov (Markov) – 16. Sersen, 35. Meszároš (Řepík, J. Mikúš), 35. Hrnka, 41. Boychuk (Řepík, Meszároš).

Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Ľamkin, Ohtamaa, Manuchov, Markov (A), Batyršin, Tokrano, Sidorov – Lukojanov, Potapov, Gluchov (A) – Galijev, Lander, Klinkhammer – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Burmistrov, Svitov (C), Glinkin.

HC Slovan Bratislava: Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Bačík, Després, Černý, Voráček, Hedera – Řepík, Boychuk, Mikúš (A) – Genoway, Viedenský, Garbutt – Sloboda, Hrnka, Skalický – Hecl, Šerbatov, Réway – Sádecký.

FOTO: ak-bars.ru