Slovan reaguje na viedenskú potupu príchodom starej tváre

Hokejisti bratislavského Slovana majú za sebou katastrofálny víkend. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy zorganizovalo v rámci propagácie súťaže dva zápasy vo Viedni. Slovanisti najskôr privítali CSKA Moskva a neskôr SKA Petrohrad.

Dva zrejme najkvalitnejšie tímy v KHL aj v Európe. Očakávala sa ťažká skúška pre zverencov Vladimíra Országha, tí ju napokon nezvládli. Najskôr podľahli Moskovčanom vysoko 0:9. V zápase, ktorý bol rozhodnutý už po prvých piatich minútach a divákov nenadchol. O dva dni neskôr sa scenár takmer zopakoval. Petrohrad zdolal Slovan 7:0. Tentokrát však Slovan držal nádej na lepší výsledok dlhšie, SKA sa rozbehlo až v tretej tretine.

Celkovo si slovanisti nespravili dobrú reklamu, a to nielen sebe, ale aj celej KHL, ktorej propagačný projekt nevyšiel. Kouč Slovana Országh po týchto zápasoch avizoval, že nie je spokojný s legionármi v tíme a očakáva od nich oveľa viac, pripustil aj zmeny v tíme.

Na tie si však fanúšikovia budú musieť ešte počkať, očakávajú sa počas nadchádzajúcej reprezentačnej prestávky. Slovan dovtedy odohrá ešte tri domáce stretnutia. V nich by mohla nastúpiť aj nová posila. Do dobre známeho prostredia sa vracia Slovinec Žiga Jeglič, ktorý v Slovane odohral tri sezóny, ale pred tou minulou sa pobral skúšať šťastie do Ruska.

Na olympijských hrách na začiatku roka mu však zistili doping a naparili osemmesačný dištanc. Ten sa mu skončil pred pár dňami a šikovný Slovinec tak opäť skúsi pritiahnuť divákov na bratislavské tribúny.

 

Foto: hcslovan.sk