Vedomosti žiakov základných škôl a gymnázií dnes otestoval monitor

Dnes žiakov deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka (kvarty) gymnázií s osemročným vyučovacím programom potrápilo Testovanie 9, alebo pre iných známe ako monitor. Aj keď je toto testovanie na základných školách tradíciou a vstupnou bránou do sveta stredných škôl, študenti osemročných gymnázií si ho vyskúšali po prvýkrát. 

Viac ako 41 000 študentov si dnes spomínali na všetko, čo sa zatiaľ v škole naučili najprv z hodín matematiky a neskôr aj slovenského jazyka a literatúry. Príčina bola jednoduchá, monitor. Slovné úlohy, zlomky či čítanie s porozumením, aj s tým sa museli žiaci posovať. Zajtra čaká test zo slovenského jazyka a literatúry žiakov zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským a študentov z ukrajinských škôl test z ukrajinského jazyka a literatúry. 

Pokiaľ sa študenti nemohli z vážnych príčin monitora zúčastniť, pripravený je pre nich náhradných termín 16. apríla 2019 a pre žiakov s vyučujúcim jazykom maďarským a ukrajinským 17. apríla 2019. Ako ale uvádza NÚCEM, náhradné termíny sa uskutočnia v školách, ktoré určili odbory školstva okresného úradu v sídle kraja po dohode s Národným ústavom certifikovaných meraní vzdelávania a s riaditeľmi vybraných škôl.

Deviataci a gymnazisti získajú výsledky testu najprv elektronicky 30. apríla 2019 a 13. mája 2019 by mali byť všetkým školám doručené aj výsledkové listy žiakov v papierovej podobe.

Zvládli by ste aj vy úspešne vyriešiť všetky úlohy z monitoru z matematiky? Nezabudli ste čítať s porozumením? Otestujte sa.

 

Zdroj: nucem.sk

Foto: Pexels