Využite aktuálne počasie a užite si pravú zimu

Slovensko sa po Vianociach dočkalo pravej snehovej nádielky, ktorá pokryla takmer celú krajinu. Bola by škoda sa na bielu nádheru iba pozerať z okna, keď ju môžete naplno využiť a aj bežný deň tak premeniť na skvelú zábavu!

 

Zimné športy nikdy nesklamú

Ak viete lyžovať či snowboardovať, nemáte nad čím rozmýšľať. Lyžiarske strediská sa predbiehajú v tom, kto pritiahne na svoje svahy viac športuchtivých Slovákov, takže po chvíľke hľadania určite narazíte vo svojom okolí aj na cenovo výhodné ponuky. Na horách navyše nemusíte stráviť celý víkend. Môžete sa tam vybrať aj na „otočku”, takže večer už budete oddychovať opäť vo svojej vlastnej posteli. A čo ak sa s lyžami ani snowboardom nekamarátite? Oprášte staré korčule a využite niektorú z prírodných plôch, na ktorých sa môžete ponaháňať spolu s kamarátmi. Ak by ste navyše „splašili” aj hokejky a puk, o zábavu máte stopercentne postarané aj na niekoľko hodín!

Vráťte sa do detských čias

Ak sa vám nechce chodiť ďaleko, nezúfajte. Postačí akýkoľvek kopec v blízkosti vášho bydliska, kde by ste mohli prevetrať staré sánky, boby či plastové lopaty. V detstve nás táto činnosť všetkých náramne bavila, tak prečo si ju nezopakovať? Navyše sa popri nej môžete vyblázniť aj stavaním snehových bunkrov, iglu či guľovačkou. Preto neváhajte, vytiahnite svoju partiu či rodinu von a vychutnajte si skutočnú snehovú vojnu, kým je ešte všade navôkol dostatok munície.

Iba tak relaxujte

A ak sa vám nechce na šport ani pomyslieť, môžete sa iba prechádzať. Či už zájdete k najbližšiemu potôčiku, ku kostolu alebo sa vyštveráte až hore k lesu, v prírode nazbierate dostatok pozitívnej energie, vyčistíte si hlavu a prídete na nové myšlienky. Rozhodne odporúčame zobrať si so sebou teplý čaj v termoske a niečo malé na jedenie, vďaka čomu vám počas prechádzky nebude nič chýbať a budete si ju môcť dokonale užiť. Naopak, doma nechajte mobil a vychutnajte si čas strávený bez zbytočných správ a notifikácií.

 

Foto: Pexels