V čom je kaviareň Dobre&Dobré iná?

Pri prechádzke bratislavským Starým mestom nemôžeš vynechať návštevu jedného neobyčajného miesta. Podávajú tam výborné kávy, ešte lepšie limonády a pre tých hladných, sa tam vždy nájde niečo pod zub. Toto miesto sa volá kaviareň Dobre&Dobré.

Kaviareň Dobre&Dobré je niečím výnimočná. Má nádherné priestory v centre Bratislavy s vysokým stropom a pestrú ponuku nápojov a jedál. Týmto ale nie je výnimočná. Keď zaplatíš svoj účet v kaviarni Dobre&Dobré, neprispeješ tým bohatému majiteľovi, ale ľuďom bez domova. Vďaka občianskemu združenie Vagus môžu v kaviarni pracovať ľudia bez domova spolu s profesionálnym personálom.

„Bol som tu len na káve s kamarátom. Káva bola kvalitná a chuťovo lahodná. Pracujem ako barman a čašník, a preto ma trocha zaskočil čašník, ktorý nám kávu priniesol. Nemyslím to v zlom, len niečo mi nehralo. Neskôr, keď ma kamarát oboznámil s vašou myšlienkou a konceptom, tak som bol celkom prekvapený a doplo mi. Určite sa k vám vrátim na kávu a príjemné posedenie. Len tak ďalej, držím palce...“ toto bol jeden s komentárov uverejnených na facebookovej stránke Dobre&Dobré

Mnoho ľudí si povie, že nájsť prácu nie je také ťažké. Veď už keď nemáš z čoho žiť, zoberieš všetko, čo ti príde pod ruku. Títo ľudia to ale nemajú také ľahké. Niektorí sa na ulicu dostali z vlastného pochybenia ale je kopec prípadov, keď za to vôbec nemohli. Rozvod, zlé rodinné vzťahy, vážny zdravotný stav, k tomu ešte výpoveď v práci a ste v kolobehu problémov, ktoré sa len ťažko zastavujú. Začnú sa len kopiť dlhy, príde exekútor a z toho, čo by ti nechal na účte, ak by si mal nejaký príjem, by prežil málokto. A práve preto vznikajú projekty ako kaviareň Dobre&Dobré, časopis Nota bene a nosiči (občianske združenie Proti prúdu), aby pomohli ľuďom sa z tohto kolobehu dostať.