Dianka Samolejová je mladá podnikateľka, ktorá svoje domáce raw koláčiky začala predávať už v 19 rokoch. Založila si firmu Nueva Via Cakes a svoje výroby distribuovala do mnohých kaviarni. Tak to bolo pred piatimi mesiacmi, kedy sme o Dianke napísali prvý článok. Dnes je už o pár krokov vpred a svojich zákazníkov hostí vo vlastnej kaviarni.
Dianka sa už dlhšie zaujímala o zdravú stravu a práve to ju priviedlo k nápadu začať podnikať s raw koláčikmi. „V minulosti som mala zdravotné problémy, ktorých príčinou boli potravinové intolerancie. Začala som sa preto zdravšie stravovať a vyrábať aj prvé raw dezerty,“ uviedla pred takmer pol rokom. Všetkým jej koláčiky chutili a vyhrala s nimi aj rôzne súťaže. Po strednej škole sa rozhodla podnikaniu venovať naplno. Postupne nadobúdala skúsenosti, naučila sa prezentovať svoje výrobky, získala si stálych zákazníkov, vymýšľala vlastné jedinečné receptúry.
Ďalší krok vpred
Po roku podnikania si Dianka otvorila kaviareň, kde si môžu jej zákazníci posedieť a v pokoji si raw koláčiky vychutnať. Samozrejme, nesmú chýbať ani limonády či chutná káva. Kaviareň je v tom výnimočná, že celý proces výroby koláčikov sa odohráva priamo pred vami.
My sme Dianku navštívili v deň slávnostného otvorenia. Prekvapila nás veľmi útulná a priateľská atmosféra. Ochutnali sme jeden z koláčikov, bol výborný. Na výber bola aj pestrá ponuka káv, odporučená nám bola káva s kokosovým olejom, ale tú radi ochutnáme pri ďalšej návšteve.
To nie je všetko. Dianka spustila aj nový e-shop, kde si zákazníci môže svoje raw koláčiky alebo torty objednať.
Teraz sa pozrite, ako to vyzerá v Diankinej kaviarničke.