V Prahe je blaze, tvrdí Edy študujúci v Českej republike

Slovensko je v srdci Európy, máme veľa susedných štátov a jedným z nich je aj Česká republika. Pár kilometrov od nás, a predsa ponúka iné možnosti štúdia. Edy je mladý študent, ktorý sa prestahoval do Prahy a tam aj študuje. Do jednej z mnohých metrpol našej Európy. Ak aj vy rozmýšľate nad štúdium v Prahe, určite si prečítajte nasledujúci rozhovor s Edym.

Ako si sa dostal k myšlienke študovania v Prahe?

Myslím, že najväčší impulz vyplynul z toho, že som sa chcel ísť pozrieť na dlhší čas do zahraničia, no a práve vysoká škola bola pre mňa najjednoduchšia a najvýhodnejšia cesta.

Rozmýšľal si aj nad inou krajinou? Alebo len nad Českou republikou?

Uvažoval som ešte nad anglicky hovoriacimi krajinami, ale nakoniec som sa rozhodol, že pôjdem do Česka, kde mi všetci bezproblémov rozumejú a možno po dokončení vysokej školy sa presuniem niekde ďalej.

V čom vidíš hlavné rozdiely medzi štúdiom na Slovensku a v Česku?

Nemal som šancu študovať vysokú školu na Slovensku, takže to nemôžem tak úplne ohodnotiť, ale možno v nejakých študijných postupoch, mám taký osobný dojem, že Česi sú vo veľa veciach o polkroka napred.

Aký odbor študuješ a prečo si si vybral práve ten?

Budováni značek a reklamní strategie. Je to to, čo ma vždy zaujímalo a rád by som sa chcel v budúcnosti venovať reklame, alebo čomukoľvek s ňou spojenou.

Čo sa ti najviac páči na tvojom štúdiu?

Určite spolužiaci, sú to blázni a som nesmierne rád, že som ich spoznal.

 

Ďakujeme Edymu za poskytnutý rozhovor a prajeme veľa šťastia v štúdiu.

V Prahe je blaze, tvrdí Edy študujúci v Českej republike

 

zdroje: turancar.sk, groupon.ie