Je tu jar, vybehnime si von zašportovať

S príchodom prvých slnečných lúčov vonku čoraz častejšie vídavame ľudí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre svoje zdravie. Čo keby ste sa k nim pridali? Prinášame vám niekoľko tipov, ako sa po zime rozhýbať a dostať do formy.

Futbal
Potrebujete iba jednu loptu, rovnú trávnatú plochu a čo najviac kamarátov. Pravidlá sú tak jednoduché a známe, že ich určite nemusíme nikomu predstavovať. A azda najlepšie na tomto športe je, že si ho môžete zahrať nie len v parku a na lúke, ale aj na každom sídlisku medzi panelákmi. Nezabudnite, že tam môžete dokonca stretnúť aj kamarátov z detstva, s ktorými ste kedysi trávili všetok svoj voľný čas, ale postupne sa vaše cesty zrejme rozišli. A práve ako malé deti sme futbal zbožňovali a hrali sme ho každý deň, tak prečo si to nepripomenúť?

Beh
Na začiatok rozhodne odporúčame investovať do správnej obuvi, ktorej cena sa pohybuje v desiatkách eur. Ak si však beh zamilujete, investíciu rozhodne ľutovať nebudete. Tento šport má totiž množstvo výhod. Športovci si najčastejšie chvália to, že môžu stráviť čas osamote a dokonale si „vyvetrať” hlavu. Ak vás ale toto neláka, stačí si zohnať bežeckého partnera a môžete sa počas športovania aj výborne porozprávať. Ďalšou skvelou výhodou je, že beh môžete robiť kedykoľvek a kdekoľvek - ráno alebo večer, v meste či na dedine. 

Cyklistika
V tomto prípade je prvotná investícia najvyššia, ale rozhodne stojí za to. Bicykel sa stal v posledných rokoch veľkou záľubou stoviek Slovákov. Nevieme, či sú za tým úspechy Petra Sagana alebo len všeobecne stúpajúca popularita tohto športu, ale nárast cyklistov rozhodne kvitujeme. Ak máte poblízku lesy a lúky, poobzerajte sa po horskom bicykli. Ak by ste radi brázdili slovenské cesty po pravej krajnici, porozmýšľajte nad kúpou cestného „tátoša”. Nezabudnite, že nemusíte mať práve najnovší model. Vy a vaša peňaženka sa istotne potešíte aj už používanému kúsku z bazáru. Ale pozor, nezabudnite aj na prilbu!

Korčuľovanie
Investíciu do korčúľ môžeme cenovo porovnať s lepšími bežeckými topánkami. Narozdiel od behu si ale musíte vopred premyslieť, či budete mať kde korčuľovať. Potrebujete totiž chodník, na ktorom nie sú jamy tak často ako diery v syre, a ktorý nie je neustále plný detí kresliacich si kriedou. Zároveň odporúčame aj chrániče a prilbu, tie sa zídu najmä začiatočníkom. 

Tenis
V tomto prípade budete na začiatok potrebovať jedného partnera, dve rakety a sadu loptičiek. Ako krok číslo dva zaraďte hľadanie kurtu, ktorý by ste si mohli prenajať. Najmä vo väčších mestách s tým problém určite nebude, dokonca budete mať na výber aj rôzne povrchy. Cenovo sa nejedná o veľmi náročný šport, za hodinu prenájmu kurtu totiž zaplatíte priemerne šesť eur a viac. Investíciu si navyše môžete rozdeliť na polovicu so svojím protihráčom, takže hodinka tenisu vás v prepočte bude stáť iba dve pivá.

Veríme, že ste si z tejto ponuky vybrali a už zajtra rozšírite rady športuchtivých spoluobčanov. A nezabudnite - kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá výhovorky!

 

Foto: Pixabay