Dokonalá pleťová maska z ovocia, ktoré zrejme máte doma

Študentské noviny pokračujú v predstavovaní potravín, ktoré sú bohaté na vitamíny a vďaka nim majú vlastnosti, o ktorých ste doteraz pravdepodobne nevedeli. V sérii článkov dnes pokračujeme chutným exotickým ovocím.

Hovoríme o mangu. To pôvodne pochádza z Indie, ale dnes sa už pestuje takmer všade. Cenovo je dostupné, pretože jeden kúsok kúpite v našich supermarketoch za približne 90 centov. Dostať ho môžete v rôznych farbách, najčastejšie v zelenej, červenej alebo žltej. 

Mango, prezývané aj tabletka zdravia, obsahuje dôležité antioxidanty a vitamíny. Siahnuť po ňom môžete v prípade, keď máte pocit, že „na vás niečo lezie”. Vďaka vitamínom C, E a A pomôže imunitnému systému bojovať s vírusmi, a tiež pomôže zregenerovať sliznicu, takže sa definitívne zbavíte aj kašľa. Výhodu manga prezentuje aj to, že obsahuje fosfor a vápnik, ktoré sú dôležité pre kosti, ale pomôžu aj zdraviu zubov.  

Mango sa často pridáva aj do kozmetických prípravkov, pretože mangán a betakarotén v ňom sa starajú o prirodzenú pigmentáciu a farbu pleti. Preto je často aj súčasťou opaľovacích krémov. Vy však účinky tohto exotického ovocia nemusíte miešať s chémiou, využiť ho môžete aj v čistej prírodnej forme. Stačí ho rozmačkať vidličkou, naniesť na pleť, nechať 10 minút pôsobiť a potom opláchnuť. Pri pravidelnom používaní raz za týždeň spozorujete výhody tejto pleťovej masky už po dvoch mesiacoch!

 

Foto: Pixabay