MS v hokeji: Slováci sa prebúdzajú, Francúzi mali na dosah ďalšiu senzáciu

Za posledné dni sme vypili litre piva, stratili hlasy, možno aj nervy. A nemôže za to nik iný, ako naši hokejový reprezentanti.

Po ďalších hracích dňoch a dvoch slovenských zápasoch, však môžeme skonštatovať, že sme konečne začali hrať hokej. V tom proti Dánom sme síce museli najprv dostať tri góly, ale v poslednej tretine sa nám podarilo vyčarovať iskierku nádeje, z ktorej na jej konci vznikol plameň, ten však uhasili Dáni v samostatných nájazdoch. Ja síce nie som básnik, no taký Julo Hudáček možno aj hej. Isto je však zodpovedný za tú iskričku, keď po druhej tretine prebral rolu kapitána, tresol dverami a povedal kolegom, čo si myslí o tom, čo predvádzajú na pracovisku.

Chlapcov to zjavne nakoplo a ostali nakopnutí aj v zápase proti Nemcom. Žrdky cinkali jedna radosť a Slováci útočili a dokonca strieľali. A dali gól. Aj druhý. A potom boli asi natipovať otočku a dostali gól. Aj druhý. A keď prehrali po nájazdoch, priznali, že nájazdy netrénovali. Veď sa ani nieto čo čudovať, na tréning ich chodí 8 a ešte k tomu bez hlavného trénera. Každopádne si zaslúžia pochvalu, zobudili sa na štvrťfinále už asi trochu neskoro, ale ak nám viac sedí rola outsidera, poďme skúsiť obrať o body favoritov.

Nie sme však jediný, kto koná veľké obraty. Naším bratom Čechom sa podarilo z nepriaznivého stavu 0:3 proti Fínsku, za pomoci kliky, náhody ale tentoraz bez Jágra, vyrovnať a vyhrať na samostatné nájazdy. Asi ich trénovali. Následne sa vytrápili s Nórmi a museli sa uspokojiť s dvoma bodmi, keď bezgólový zápas rozhodli v predĺžení.

Ďalším, aspoň pre mňa prekvapením, boli Američania, ktorí v krásnej prestrelke nakoniec porazili Švédov 4:3. Tri korunky sa pokúšali rozmeniť aj Lotyši a aj napriek tomu, že Švédi odohrali takmer jednu tretinu v oslabení, zvládli napokon vyhrať 2:0. Domáci Francúzi si stále idú svoje, po šokujúcej porážke Fínov, vyhrali po nájazdoch aj nad Švajčiarmi. A takmer dostali na lopatky i najväčšieho favorita turnaja, samotnú kolísku hokeja, Kanadu. Zápas, ktorý bol taktiež poznačený častými vylúčeniami, napokon favoriti zvládli a zdolali hokejových Les Bleus 3:2.

Šampionát pokračuje a nás najviac zaujíma, čo ešte predvedú ,,tí, ktorí neboli unavení“ v sobotu proti Rusom a v nedeľu v meraní síl s USA. Držme teda v ruke pivo, čipsy a poďme sa baviť hokejom.

MS v hokeji: Slováci sa prebúdzajú, Francúzi mali na dosah ďalšiu senzáciu

 

Foto: Facebook